TEAM

 
Jeroen Profile Picture.jpg

Jeroen Langeslag

Jeroen is zo lang hij zich kan herinneren een voedselfanaat. Vroege herinneringen van zijn kindertijd centreren zich om de keukens van zijn ouders en oma, waar hij speelde terwijl er heerlijk eten werd klaar gemaakt. In zijn familie speelde eten niet alleen een functionele rol, maar had het ook een belangrijke sociale rol, dus eten voor de TV was niet aan de orde. Toen hij ouder werd begon hij zelf met koken, en ontdekte hij dat weinig hem zoveel plezier gaf als het maken van nieuwe, bijzondere gerechten. Vrienden en familie hadden hier ook geen problemen mee, aangezien hij voor een heel gezin kookte. Naast zijn master Industrial Ecology werkt hij in een wijn winkel en spendeert hij zijn vrije tijd aan inmaken, fermenteren en het brouwen van bier.

IMG_6896.jpg

Moorea Hall-Aquitania

Moorea is een technische kunsthistoricus en ook een fervent kok en voedselliefhebber. Ze groeide op in Amerika en verhuisde om de paar jaar. Dit gaf haar de mogelijkheid om allerlei soorten gerechten uit te proberen, van perfecte BBQ uit Kansas tot Filipijns eten van haar grootmoeder tot typische donuts en koffie uit Seattle. Tijdens haar studie aan Vassar College in het noorden van New York ontdekte ze de Slow Food-beweging en hielp ze bij het opzetten van een CSA met lokale boerderijen, en ontwikkelde ze een waardering voor verse en lokale producten die ons verbinden met onze omgeving. Tijdens haar studie verbleef ze een jaar in Bologna, Italië. Tijdens dit jaar leerde ze Italiaans eten koken van meerdere nonna's en at ze haar weg door 16 van de 20 regio's van Italië. Ondertussen maakte ze aantekeningen over de lokale gerechten en schreef ze een voedselblog met recepten en observaties. Sinds drie jaar woont Moorea in Nederland, waar ze nog steeds veel kookt, schilderijen onderzoekt voor het Rijksmuseum en verliefd is geworden op boerenkool met worst.

image1 (1).jpeg

Menno Doornbos

Een partner op de achtergrond is Menno Doornbos. Een verlangen om een volledig wiel van Parmigiano Reggiano-kaas te 'bezitten' leidde jaren geleden bij hem tot de start van het cateringbedrijf 'Lease The Cheese'. 

Als kunstadviseur werkt hij nauw samen met kunstenaars en is hij verbonden aan verschillende internationale kunstcollecties van musea, bedrijven, overheden en particulieren. Menno nodigde zijn kunstenaars vrienden Joep van Lieshout en Piet Hein Eek uit om bijzondere ‘kaastrolley’s’ voor Lease The Cheese te realiseren.